Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής και της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας (Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»), στις 26 Ιουνίου 2024, 21.15, στη Χάρμαινα της Άμφισσας

https://www.delphifestival.gr

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023. Τόσο η Ορχήστρα, όσο και η χορωδία αποτελούν προϊόν συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των εκπαιδευτικών, μουσικών ειδικοτήτων  και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, που διδάσκονται στο σχολείο μας.

Σκοπός της Ορχήστρας είναι η εκπαίδευση των μαθητών στην ορχηστρική σκέψη, στη συνεργασία, στο μουσικό διάλογο, στην ευγενή άμιλλα και στην αρτιότητα της μουσικής εκτέλεσης κι ερμηνείας. Το ρεπερτόριο των Μουσικών Συνόλων καλύπτει τον Ελληνικό χώρο μέσα από τις δημιουργίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και συνθετών του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Η Ορχήστρα αποτελείται από 32 μουσικούς (22 μαθητές όλων των τάξεων, και 10 καθηγητές) και η Χορωδία από 24 μαθήτριες όλων των τάξεων. Στην Ορχήστρα συμπράττουν οι καθηγητές: Παναγιώτης Καραγκούνης (τραγούδι), Αθανασίου Γιάννης (Ηλ. Μπάσσο), Γιαβρής Σταύρος (Λαούτο), Κασσάρας Μιλτιάδης (Τσέλο), Ντόνα Μαρία (Παραδοσιακό Βιολί), Πάλλας Θωμάς (κλ. Κιθάρα), Σαμαρά Ειρήνη (Τρομπέτα), Σισσαμπέρης Γιάννης (Μπουζούκι), Στεργιάνης Δημοσθένης  (Κλαρίνο), Τσάνος Κωνσταντίνος (Α Βιολί), Τσικέλης Γιάννης (Ακορντεόν), Αλίκη Λάτσιου (κρουστά), Διδασκαλία Χορωδίας: Κράλης ΑπόστολοςΜαυροπούλη Ειρήνη, Διδασκαλία ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις- Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διεύθυνση: Αναγνωστόπουλος Γιάννης.