Αυγουστιάτικη βραδιά με τον Χρήστο Νικολόπουλο, στις 10 Αυγούστου 2023, 21.30, στην Παραλία Σεργούλας

Με μεγάλη χαρά, ο Απόλλων Ευπαλίου Tihio Race και η Ομάδα της Γλυφάδας θα φιλοξενήσουν στη Δωρίδα τον Χρήστο Νικολόπουλο, μεγάλο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ένα από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, από τις 21.30, στη δροσερή Αγία Μαρίνα της Παραλίας Σεργούλας, θα απολαύσουμε τη λαϊκή μουσική βραδιά που σχεδιάζει με μεράκι ο Χρήστος Νικολόπουλος. Μαζί του: Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι, από τα Χάνια Φωκίδας), Κώστας Αναγνώστου (μπουζούκι), Δημήτρης Μωραΐτης (τραγούδι – κιθάρα), Χρυσή Τζάβλα (τραγούδι – βιολί), Νίκος Γύρας (μπάσο), Γιώργος Ζωγράφος (ακορντεόν), Νίκος Τσιατσούλης (κρουστά).

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Για τον Χρήστο Νικολόπουλο…

«Μέσα του κυκλοφορεί όλο το ελληνικό τραγούδι.»

«Ο Νικολόπουλος είναι γέννημα της μεγάλης σχολής του ρεμπέτικου. Προέρχεται απολύτως από τη φλέβα του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Χιώτη. Με τη διαφορά ότι ο Νικολόπουλος προσπάθησε και πέτυχε να ανανεώσει το είδος και να δημιουργήσει επιτυχίες που τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμη και σήμερα σε όλα τα πάλκα της Ελλάδας. Ο Νικολόπουλος, εκτός από δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, και μάλιστα από τους σημαντικότερους, έχει το μυαλό του μονίμως και στην καινούργια φουρνιά των τραγουδιστών και στιχουργών, απόδειξη ότι συνεργάστηκε με πάρα πολλούς από αυτούς με αξιοζήλευτα αποτελέσματα.»

«Ο Χρήστος Νικολόπουλος συνεργάστηκε και έγραψε τραγούδια με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές. Ενδεικτικά, με τον Στέλιο Καζαντζίδη (Υπάρχω), τον Γιώργο Νταλάρα (Μη μιλάς, μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς), τη Χάρις Αλεξίου (Μία είναι η ουσία), τον Στράτο Διονυσίου (Ο Σαλονικιός) κ.ά.»