Συναυλία της Joyful Voices of Inspiration (από τη Βοστώνη των ΗΠΑ) και της Χορωδίας «Ορφέας» Ιτέας, στις 11 Ιουλίου 2023, 20.30, στο Μουσείο Δελφικών Εορτών (Οικία Σικελιανού, Δελφοί)

Στο πλαίσιο περιοδείας και επίσκεψης για πρώτη φορά στην Ελλάδα της gospel χορωδίας ενηλίκων Joyful Voices of Inspiration από τη Βοστώνη των ΗΠΑ, με μαέστρο τον κ. Donnell Patterson σε συνεργασία με τη Μικτή χορωδία Ορφέας υπό την διεύθυνση του κ. Αλέξανδρο Κομνά, θα πραγματοποιηθεί από κοινού συναυλία στις 11 Ιουλίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 8.30 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δελφικών Εορτών (Οικία Σικελιανού) στους Δελφούς.

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

JOYFUL VOICES OF INSPIRATION

Η JVOI ιδρύθηκε ως περιοδεύουσα χορωδία το 1999, λατρεύει τα ταξίδια και κάνει περιοδεία για συναυλίες σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ: Η μουσική Gospel είναι ταυτόχρονα ένα ισχυρό μέσο έμπνευσης και μια μοναδικά αμερικανική μορφή τέχνης. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ την αποστολή μας από το να ταξιδέψουμε για να μοιραστούμε την εμπνευσμένη μουσική μας γκόσπελ με άλλους και, με αυτόν τον τρόπο, να προωθήσουμε την εκτίμηση της γκόσπελ μουσικής μέσω της εκπαίδευσης σχετικά με την ιστορία και την ανάπτυξη της μουσικής.

Η χορωδία έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ιταλία (δύο φορές), τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Βαρκελώνη την Ισπανία και τη Γερμανία, εκτός από τοπικά στις ΗΠΑ.Οι Joyful Voices of Inspiration παρέχουν συχνά τις υπηρεσίες τους σε εκδηλώσεις πολιτών και συγκέντρωσης χρήματων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην περιοχή της Βοστώνης και όχι μόνο .

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ»

Η Μικτή Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Ιτέας του Δήμου Δελφών, ιδρύθηκε το 1966 και έχει έντονη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με ρεπερτόριο προσαρμοσμένο στις Διεθνείς Προδιαγραφές της κλασσικής πολυφωνίας, του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Ξεχωριστές στιγμές στην πορεία της χορωδίας αποτέλεσαν τα επτά συνεχή χρόνια του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, καθώς και οι συναυλίες σε διαφορετικούς ιστορικούς χώρους της MAGNA GRECIA καθώς και στις πόλεις NIS και NOVICAD της Σερβίας. Την μικτή χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» διηύθυναν οι μαέστροι Γεώργιος Σουραής, Μιχάλης Αδάμης και Νίκος Ευθυμιάδης.

Την τωρινή διεύθυνση έχει ο Αλέξανδρος Κομνάς.